De moed om te durven delen

Introspectie en contemplatie, stel je open voor een ander en laat je verrassen…

Petra

Een workshop met bekenden en met onbekenden. En toch iets van jezelf laten zien en iets moois terugkrijgen? Dat deden we in de laatste workshop waarbij we ons boek letterlijk openden voor anderen en daarop een reactie kregen.

Visualiseer wie jij bent. Hoe zie jij jezelf? En hoe wil je dat anderen jou zien? En wat zien ze dan? Zo luidde de opdracht bij deze workshop.
Maak een zelfportret over jouw innerlijk, jouw karakter, jouw kwaliteiten, behoeften en wensen.

Na een eerste eigen creatie rouleerden de boeken en werden de pagina’s aangevuld door de andere deelnemers die beeldend feedback gaven op de pagina’s. Soms indringend persoonlijk, soms frivool zonnig, een boodschap inhoudend waarmee iemand verder kan of associatief zonder dieperliggend verhaal. Voortbordurend op een gekozen techniek of stijl, een lijn of element, er komt altijd wel een associatie waarmee je verder kunt. Zo ontdekten we.
Het gaf eenieder een helder beeld. Een beeld van je eigen blik en hoe een ander naar jou kijkt. Mooi om te ervaren en soms zelf tot tranen roerend, een warme herinnering om aan terug te denken.

Mirella  ws3marloes   ws3_aanvulling

 

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.