voor wie?

Een beelddagboek biedt oneindige mogelijkheden en opent een nieuw hoofdstuk voor wie dat wil…

IMG_1674

Veel mensen vinden het moeilijk om te schrijven en om op deze manier zich goed te uiten.
Het maken van een beelddagboek is een laagdrempelige manier om persoonlijke zaken op papier te krijgen. Een mooie herinnering die je visueel wilt maken. Een probleem waarmee je worstelt en je gedachten daarover die je niet goed op een rij krijgt. Of een geheugensteuntje voor jezelf, over die dingen die je voortaan anders wilt gaan doen. Kortom, het kan overal over gaan én het is persoonlijk. Een boek met jouw drijfveren, ontwerpen, verlangens, beelden of ideeën.

Welke methoden kun je gebruiken?

Zoek plaatjes in kranten of tijdschriften of gebruik eigen foto’s. Foto’s verbind je door er tussen te tekenen of te schrijven. Met verf kun je kleur en sfeer aanbrengen of delen van foto’s weg schilderen.

Met (sjabloon)letters voeg je eigen teksten toe, met beeldsjablonen creëer je een leuk effect over de ondergrond. Wist je dat je door middel van een afbeelding uit een tijdschrift heel eenvoudig zelf een prachtig sjabloon kunt maken?

Ook stukjes stof, gedroogde bladeren of bloemen en touw zijn bruikbaar. Er zijn geen regels, zolang het in je boek past is alles mogelijk.
Wilde je altijd al eens een patroon ontwerpen? Schets, plak, schilder en breng jezelf op ideeën.

natuurrijk1 

natuurrijk2

natuurrijk3

Een collage vormt zich tot een eigen beeld


Je “kunstwerken” interactief maken

Door de gelaagdheid van een beelddagboek ontstaan er spannende elementen die je kunt fotograferen om te reproduceren. Daarmee heb je al snel een “eigen werk”. Deel het op Facebook, Pinterest, Instagram of maak een eigen ansichtkaart. Of gebruik het bij je verhaal of bij de blog die je net schreef. Je foto is in ieder geval uniek en eigen.

Waar moet het over gaan?

Het boek gaat over alles wat jij maar wilt. Kies een thema en maak hierover een pagina. Het mag zich ontwikkelen. Het hoeft niet in een dag klaar.
Een andere methode is dagelijks een pagina maken en daarin verbeelden hoe je je voelt.
Heeft het maken van je beelddagboek een therapeutisch effect, dan kun je dagelijks een momentje gaan zitten om te werken in je boek. Het bezig zijn maakt ruimte in je hoofd vrij voor nieuwe ideeën of inzichten.
Door later terug te bladeren haal je herinneringen, ervaringen of inzichten gemakkelijker op.
Hef blokkades op, vind inspiratie en bevrijd jezelf van vastzittende denkpatronen.

Soms schets je verder op een pagina waaraan je eerder al begonnen was. Ieder moment is uniek en je zult altijd andere dingen bedenken om toe te voegen. Hiermee houd je het proces boeiend.

Ontwikkel je stijl, je zelfvertrouwen. Speel en geniet van het bezig zijn…