workshops

Workshops


Workshop creatief dagboek:  In het oog, in het hart
26 mei 2019, van 12.30 – 17.00 uur

Hoe kijk jij? En wat zie je? Je hersenen registreren vaak iets anders dan we werkelijk zien. Dat komt omdat je hersenen een verhaal bedenken en je gedachten sturen je waarneming.
In de workshop gaan we aandacht besteden aan leren kijken, het leren anders kijken naar dingen en aan out-of-the-box-denken. Dit bevordert je creatief denken en het is ook nog eens heel erg leuk en verrassend om te doen.

Aan de hand van diverse creatieve oefeningen en opdrachten ga je aan de slag met jouw creatieve pagina’s. Ik zal je verschillende technieken bijbrengen en materialen leren kennen waarmee je gaat experimenteren.
Het resultaat is dat je met een paar mooie werken en vooral met veel inspiratie naar huis vertrekt 🙂

Deelname enkel op basis van inschrijving!


Kosten

Inclusief materialen, koffie, thee en wat lekkers!
Eén lesmiddag van 4,5 uur: €45,-
Twee lesmiddagen van 4,5 uur: €75,-
(een tweede middag wordt in overleg ingepland)

Lokatie

Het Hiphuis (in het gebouw Geertruidentuin)
Fesevurstraat 7a
7415 CM Deventer

Wil je meedoen?

Schrijf je dan hier in
Stuur een mail naar info@beelddagboek.nl of bel met 0615234421Voor groepen van 6-12 personen (op aanvraag)


Handlettering


Creatief Dagboek


Bullet Journaling


Heb je belangstelling voor één van de workshops?
Stuur dan een mail naar info@beelddagboek.nl of bel 0615234421


Handlettering

Handlettering kun je overal op toepassen. In je dagboek, maar ook op een raam, deur, bord, eigenlijk waarop je maar wilt. In deze beginners-workshop leer je verschillende lettertypen tekenen, een mooie vlakverdeling maken en ook hoe je je eigen letters ontwerpt.

Grafisch ontwerper Marloes Weijl leert je de basis van typografie en de beginselen van hoe je een compositie uit letters opbouwt. Maak kennis met Handlettering en doe mee met de workshop! Na afloop ga je vol inspiratie naar huis. Je weet dan hoe je een mooie ansichtkaart, een poster of deurbord handlettert. Je leert diverse technieken en verschillende materialen gebruiken, zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt.


Workshops

Voor groepen vanaf 6 personen.
Inschrijven onder vermelding van datum.
Stuur een mail naar info@beelddagboek.nl of bel 0615234421

Dagboek

Een creatief dagboek maken helpt dromen helder te krijgen en je creativiteit te ontplooien. Het is een laagdrempelige manier om buiten je eigen kaders te leren denken. Vind je het leuk om een vakantie-verslag te visualiseren? Hiervoor is de creatief dagboek-methode uitermate geschikt. Wil je je woning (op)nieuw inrichten, heb je trouwplannen of zijn er andere zaken die vorm moeten krijgen?

Voor het visualiseren van al je plannen en/of ideeën waarbij je behoefte hebt aan een duidelijk beeld of een richting zal het dagboek je inspireren en verder helpen. Je hoeft niet persé een specifiek doel voor ogen te hebben, het creatief bezig zijn met een beeldend dagboek is een uiterst ontspannen bezigheid en je zult ervaren dat je na een workshop blij en geïnspireerd naar huis gaat. De workshops zijn desgewenst los te volgen, maar vormen wanneer je ze alle drie volgt een waardevolle aanvulling op elkaar. Je hoeft geen specifieke capaciteiten hebben om deel te nemen, de workshops zijn geschikt voor iedereen! Van beginners tot gevorderden…


Wat ga je leren?

Workshop 1 Vang een beeld

In de eerste workshop gaan we aandacht besteden aan beeld. Hoe kijk jij naar dingen? Wat zie je? Wat valt je op? Hoe zou je vanuit een ander perspectief anders naar dingen kunnen kijken?

Je leert in deze workshop om “out-of-the-box” te denken en om op een andere wijze dan je gewend bent te kijken en een beeld te maken. We gebruiken daarvoor verschillende technieken zoals: smartphone-fotografie, illustratie en collage. Anders kijken helpt je om vrijer en creatiever te kunnen denken, wat tot gevolg heeft dat je oplossingsgerichter wordt in het dagelijks leven.


Workshop 2 Vat het in woorden

De tweede workshop staat in het teken van letters en woorden, vanzelfsprekend besteden we aandacht aan tekst.  Welke vormen en variaties hebben letters? Wat gebeurt er als je grote en kleine letters naast elkaar gebruikt? Of wanneer je ze langs een ronde lijn tekent?

Behalve dat je leert mooi letters te tekenen (handlettering) gaan we ook experimenteren met het uitknippen, scheuren van letters en het onderzoeken van schaduwen en restvormen. Hiermee krijg je heel veel tools in handen om in je creatief dagboek (Art Journal) toe te passen. Ben je niet heel blij met je handschrift en werpt dit een drempel voor je op? We hebben ook stempels waarmee je aan de slag kunt. De inhoud van jouw eigen gekozen woorden vormgeven brengt veel plezier en je leert hiermee krachtig communiceren in je eigen beeldtaal.


Workshop 3 Creëer je beeldverhaal

In deze laatste workshop gaan we met de technieken uit de eerste twee workhops aan de slag om een mooi dagboekverhaal te maken. Het wordt jouw persoonlijke verhaal, in jouw eigen boek. Een moodboard over jouw leven, thema’s of onderwerpen. Je gedachten op papier in één overzicht. Je hoeft vooraf niet na te denken over welk verhaal je uitbeelden wilt of wat je gaat maken. Dat ontwikkelt zich vanzelf tijdens de lessen, we gaan vanaf de eerste les op de inhoud in.

Je kunt de derde les ook gebruiken om een techniek verder uit te diepen voor jezelf mocht je dat wensen. Wat we zeker weten is dat je naar huis gaat met een creatie waar je trots op bent en die je wellicht verder helpt met ontwikkelingen in je leven. En bovenal is het hele proces van maken en creëren natuurlijk heerlijk om te doen. Met de handvatten die je tijdens de workshops opdoet kun je thuis verder aan de slag.


Kosten

Inclusief materialen, koffie, thee en wat lekkers! Drie lessen: €75,- Losse les: €30,-